Chefredaktören

Sfi-läraryrket – ett kall?

Text: Annsofie Engborg. Foto: Mats Högberg

[2021:04, 2021-04-15] En av de eldsjälar jag mött inom sfi genom åren är lärarfortbildaren och tidigare sfi-läraren Ivana Eklund. Hos Skolverket har hon haft expertuppdrag i ett antal år. Ja, hon behöver vid det här laget ingen närmare presentation.

Här på Sfi-lärartidningen har Ivana Eklund varit vår fasta krönikör sedan starten. Det har hunnit bli 26 krönikor med tankar, reflektioner och åsikter om livet som sfi-lärare och om sfi-undervisning. Vi tackar dig, Ivana, för att du har varit en viktig del av redaktionen och önskar dig all lycka vidare i alla dina olika uppdrag.

Med stor öppen famn önskar vi en annan sfi-profil varmt välkommen ombord till Sfi-lärartidningen: Lillemor Malmbo. Ännu en sfi-profil som har höjt rösten i många år nu – sfi-lärare och engagerad i lärarförbundet samt vice ordförande i Svariks (Riksförbundet lärare i svenska som andraspråk). Lillemor Malmbo kommer dela med sig av sina tankar och erfarenheter under samtliga kommande nummer av Sfi-lärartidningen 2021.

I detta nummer, april, skriver Lillemor om sfi-läraryrket och huruvida det är ett kall eller inte. Läs hennes krönika på s. 3.
Trevlig läsning!

 

Fyll i dina kontaktuppgifter och ta del av våra bästa skrivtips månad för månad.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.