Chefredaktören

Hej 2021 och hejdå 2020?

Text: Annsofie Engborg. Foto: Mats Högberg

[2021:01, 2021-01-15] Ja, nu har vi lämnat 2020 bakom oss. Men inte helt. Vi har haft ett på många sätt omtumlande med också mycket lärorikt år bakom oss. Vad har du lärt dig av 2020? Vad tar du och dina lärarkollegor med er in i 2021?

Distans- och flexundervisningen fortsätter även 2021. Runtom i landet genomförs lektioner och handledningssamtal via Zoom, Teams och andra videokonferenslösningar. Sfi-utbildningen har präglats av innovation och olika lösningar för att tätt följa sfi-eleverna, trots distansformen. Många har upptäckt att det kräver mycket mer tid att handleda på distans.

Vi på Sfi-lärartidningen vill fortsatta vara ”din pålästa kollega” och ge dig inspiration och kunskap för din yrkesvardag. Årets första nummer handlar om läs- och skrivsvårigheter. I de fortsatta utgåvorna under våren kommer vi titta närmare på vad sfi-utbildningen egentligen är och ska vara, hur vi kan skapa en meningsfull tid för våra sfi-elever och hur texter omkring oss kan knytas till undervisningen – för en intressant och relevant utbildningstid.

I januarinumret lyfter vi som vanligt viss forskning och boktips från bokförlag. Andreas Kjörling har även fått en pratstund med specialpedagog Jenny Olsson som arbetar på sfi.

Vi hoppas att läsningen leder till ökad nyfikenhet på och ökat lärande om läs- och skrivsvårigheter och dyslexi.

Fyll i dina kontaktuppgifter och ta del av våra bästa skrivtips månad för månad.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.