Chefredaktören: ”Prata om det vi gör”

[2018:12, 2018-12-15]  I min yrkesroll som projekt- och produktionsledare har jag förmånen att möta såväl lärare, rektorer som forskare. Jag träffar utbildare och utbildingsledare inom vuxenutbildning och på utbildningsföretag.

I alla de olika sammanhang som jag möter andra som jobbar med språkutveckling och språkutbildning måste jag nyfiket fråga ”Hur gör du?” och ”Vad intresserar dig?”.

Avhandlingar och studier i all ära, men det är i mötet med varandra som vi får chans att verkligen föra en dialog, prata om det vi gör och prata om lärande. Vad är det som fungerar och vad är det som inte fungerar?

Dialog och praktisk träning

Under 2018, med fortsättning 2019, är jag ute på olika skolor och föreläser om språkutvecklande arbetssätt – ofta hur digitala verktyg kan bidra. Tillsammans pratar vi om olika metoder och modeller för lärande – samtidigt som vi provar oss fram. Det blir två lager av lärande. Samtalet och praktisk träning.

Det viktigaste vi kan göra är att hålla vår dialog med varandra igång. Lyssna och ta in vad din kollega säger om språkutvecklande arbetssätt. Våga prova en ny metod eller modell.

/Annsofie Engborg

Foto: Anna Rut Photography

Fyll i dina kontaktuppgifter och ta del av våra bästa skrivtips månad för månad.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.