Chefredaktören

Den skrivande människan

Text: Annsofie Engborg. Foto: Mats Högberg.

[2023:12, 2023-12-15] Att kommunicera via sms, e-post och chatt – och i sociala medier – kan vara oerhört enkelt och tidsbesparande, men ibland är det lättare att höras via telefon. Något oväntat och överraskande är att få ett handskrivet pappersbrev. När hände det dig senast?

Det finns olika röster där ute, där meningen går isär huruvida vi skriver oftare nu eller inte. Oavsett hur det förhåller sig med det kan vi inte bortse från vikten av att kunna kommunicera klart och tydligt i skrift. Och för våra sfi-elever gäller det att öva så mycket som möjligt kring vanliga kommunikationssituationer som kan uppstå i studier, på arbetsplatsen och till vardags med vänner och bekanta.

I detta årets avslutande nummer av Sfi-lärartidningen berättar sfi-lärare i Kalmar och Falkenberg hur de arbetar med skivövningar. Vår krönikör Morena har skrivit årets sista krönika och lämnar nu över till f.d. sfi-läraren Kalle som presenterar sig i detta nummer.

Vi på redaktionen planerar nu för nya teman 2024 och planerar samtidigt datum för våra fortsatta Sfi-lärarforum på fredagar. Hoppas vi ses där!

God jul och ett gott nytt år önskar vi er alla!

Trevlig läsning!

/Annsofie Engborg

Fyll i dina kontaktuppgifter och ta del av våra bästa skrivtips månad för månad.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.