Engagemang i riksförbundet SVARIKS

[2024:02, 2024-02-15]

Hej Thomas, vad är SVARIKS?

– Svariks är Riksförbundet lärare i svenska som andraspråk, vars arbete riktar sig till alla som arbetar med flerspråkiga elever. Riksförbundet ger ut tidningen Lisetten och arrangerar olika föreläsningar och andra arrangemang för att som möter flerspråkiga individer i sitt arbete.

Vad händer i styrelsearbetet just nu?

– Jag arbetar som valberedare (tillsammans med Annsofie Engborg) och vi söker just nu nya medlemmar till styrelsen. Att vara med i styrelsen för Svariks innebär att vara en del av den grupp som arbetar med att anordna olika arrangemang för medlemmarna i riksförbundet. Vidare har styrelsen den stora förmånen att få vara med att arbeta med tidningen Lisetten. Svariks styrelse gör ett viktigt arbete för alla som arbetar med flerspråkiga elever och studenter – och därför söker vi fler engagerade medlemmar till styrelsen.

– Utöver en plats i styrelsen erbjuder vi även möjligheten till revisorsuppdrag för styrelsen. Att vara revisor är ett mycket viktigt uppdrag som inte är särskilt tidskrävande, då all ekonomi sköts av Föreningshuset.

– Du som är intresserad av att delta i arbetet med styrelsen och utveckla verksamheten är välkommen att anmäla intresse, ställa frågor eller nominera dig själv eller någon annan till valberedningen@svariks.se

Fyll i dina kontaktuppgifter och ta del av våra bästa skrivtips månad för månad.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.