Från Stadsteaterns scen och in i populär dramaserie

Text: Andreas Kjörling. Foto: Olivia Nordlander

[2020:11, 2020-11-15]

Namn: Johanna Lazcano (Spelar Martina i dramaserien ”Hitta hem”)

Ålder: 36 år

Roll: Spanska Martina som efter mammans död har flyttat till Sverige från Barcelona för att leta rätt på sin biologiska pappa som hon aldrig träffat.

Språk: Svenska och engelska. Jag förstår en del spanska då min pappa är från Chile, men jag pratar tyvärr inte själv.

Bästa minne från inspelningen: Något som var lite extra roligt är att min bästa vän Emelie Florén är med i rollen som Martinas ganska otrevliga granne. Vi var lite nervösa innan för att vi inte skulle kunna hålla oss för skratt. Jag har nämligen en egen humorshow som jag spelar på Stadsteatern i Stockholm där jag spelar en äldre ganska flamboyant chilensk kvinna som är sexualrådgivare, och det är egentligen bara i det sammanhanget hon har hört mig prata svenska med spansk brytning tidigare. Accenten är ju inte komisk i sig (halva min familj pratar så) men det blir ju lite så att man förknippar den spanska språkmelodin med humorkaraktären snarare än den seriösa rollen som Martina. Men det gick faktiskt bra. Vi skrattade inte förrän efteråt när vi tittade på avsnittet och det var så att säga en väldigt intern humor.

Fyll i dina kontaktuppgifter och ta del av våra bästa skrivtips månad för månad.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.