Ivana Eklund tipsar

Hur vill du utvecklas?

Text: Ivana Eklund

[2019:04, 2019-04-15] Har du blivit sfi-lärare efter att först ha undervisat i andra sammanhang?

Vi är säkert många som delar erfarenheten av att behöva växa in i sfi-lärarrollen och successivt upptäcka yrkets specifika utmaningar, trix och glädjeämnen. Min väg till professionell skicklighet är kantad av nyfikenhet, förmåga att undra och törst efter svar. Kompetensutveckling kallas det visst. Jag insåg tidigt att jag behövde lära mig en massa för att kunna bli bra och känna mig trygg i klassrummet. Jag ville bli sfi-lärare, inte bara jobba som en: Ämnesbehörighet i svenska som andraspråk, check. Lyssna och lära av andra, check. När det kommer ut intressanta fackböcker eller artiklar på nätet, avsätter jag då och då tid för läsning.

Tid och vilja

Kompetensutveckling via webben är bra och gratis. Läs gärna Skolverkets pedagogiska artiklar och kunskapsöversikter och bli medlem i det utvidgade kollegiet på Facebook. Vill du inte blanda jobb och fritid? Skaffa ett extra fb-konto. Schemalägg tid för din kompetensutveckling.

Fyll i dina kontaktuppgifter och ta del av våra bästa skrivtips månad för månad.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.