Chefredaktören

Om vad behöver föräldrar kommunicera?

Text: Annsofie Engborg. Foto: Mats Högberg.

[2023:10, 2023-10-15] Så kan vi konstatera att hösten är här. I ett regnigt och stormigt Norrtälje har jag besökt Eva Elelid som arbetar med föräldrafrågor i Norrtälje kommun.

Att lära sig ett nytt språk i ett nytt land är verkligen inte bara att lära sig nya ord – det är att förstå en hel kultur och samtidigt bringa ordning i vad jag både behöver veta, kunna ta till mig och själv kunna uttrycka.

Oktober är en speciell månad. Vi på redaktionen har just kommit igång igen – och håller samtidigt på att planera årets sista temanummer och ser fram emot att planera in nio nya teman för 2024. Vi funderar också över vem som ska överta som gästkrönikör efter Morena. Vilken språkexpert skulle du vilja läsa texter av under nästa år?

Extra roligt är att vi har kommit igång med Sfi-lärarforum på fredagar igen. Först ut för denna höst (fredag 13 oktober) var läromedelsförfattarna Eva Bernhardtson och Louise Tarras som är aktuella med nya böcker om NP. En välbesökt och uppskattad träff. Välkommen att anmäla dig och dina kollegor till kommande träffar – närmast fredag 10 november, kl. 12.00–12.45.

Så – trevlig läsning i höstyrvädret!

/Annsofie Engborg

Fyll i dina kontaktuppgifter och ta del av våra bästa skrivtips månad för månad.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.