Press & Media

Pressrum

Textpalatset arbetar med olika textrelaterade och vuxenutbildningsrelaterade uppdrag. I projekt- och produktionsledaruppdragen arbetar vi med att leda arbetet för skribenter och produktionsteam från idé till publicerad produkt (bok, trycksaker, podd, app, webb, film). Textpalatset erbjuder även språkrådgivning och skribenttjänster.

Textpalatset bistår även med expertis inom vuxnas lärande, andraspråksutveckling och språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt. Inom egen publikation ingår böcker och en lärartidning. I de utbildningsrelaterade uppdragen arbetar vi med att föreläsa, fortbilda lärare och skolpersonal samt förmedla reflektioner och analys för kommuner, journalister och andra intressenter.

Kontakta oss gärna för intervjuförfrågan och sakupplysning!

Presskontakt

Annsofie Engborg

Talesperson Textpalatset, författare och föreläsare

0762-374714

annsofie@textpalatset.se

Pressbilder & Logotype

Hämta pressbilderLadda ner logotype

Pressmeddelande

Pressmeddelande från Gothia Fortbildning

”Studieovana vuxna har svårt att ta till sig kunskapen inom vuxenutbildningen. Det är skolspråket som ställer till det. Lärare inom vuxenutbildningen måste därför bli medvetna om språkets betydelse” menar Annsofie Engborg som nu ger ut boken Att undervisa vuxna – språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt.

Läs mer

Publicerat i media

Här återfinns artiklar från tidningar om böcker av Annsofie Engborg.

https://skolvarlden.se/artiklar/undervisa-vuxna-spraket-satter-krokben

Artikel i Skolvärlden (2020-11-02)

Studieovana vuxna har svårt att ta till sig kunskap och kämpar ofta med att få godkänt i kurser. Författaren Annsofie Engborg menar att det är språket som sätter käppar i hjulet.
– Språket är som ett filter mellan eleven och ämneskunskapen, säger hon.

Läs hela artikeln

Pressrelease från Hermods

Studieovana vuxna har svårt att ta till sig kunskapen inom vuxenutbildningen där det ofta är skolspråket som ställer till det. Författaren Annsofie Engborg har givit ut boken Att undervisa vuxna — språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt där syftet är att ge lärare inom bland annat Komvux kunskap om hur undervisningen kan bli enklare att förstå för vuxenelever.

Se hela pressmeddelandet

Poddar & Radio

Här återfinns poddavsnitt och radioprogram med Annsofie Engborg.

Podd: På ren svenska (Gothia Fortbildning)

I podden På ren svenska träffar vi forskare och experter inom vuxenutbildningen. Denna podd vänder sig till sfi-lärare och andra som möter sfi-elever i sin yrkesvardag. Poddledare: Staffan Dopping. Idé och producent: Annsofie Engborg.

Läs mer om podden

Podd: Vuxenutbildning i Samverkan

I ViS-podden får vi ta del av olika angelägna frågor inom vuxenutbildningen. I detta podd-avsnitt intervjuas Annsofie Engborg om vuxnas språkinlärning och språkutveckling. Avsnittet publicerades 16 december 2020. Poddledare: Tomas Johansson.

Läs mer om podden

Webbinarium

Här återfinns webbinarier med Annsofie Engborg.

Webbinarium 1 december 2020: Att undervisa vuxna (Gothia Fortbildning)

Webbinarium om användbara metoder och modeller för att undervisa skolovana vuxna eller vuxna som inte har svenska som modersmål. Webbinarieledare: Anna Sterlinger Ahlring.

Läs mer om webinaret

Pressbilder

Pressbilder för media att ladda ner och använda i artiklar. Fotograf ska anges: Mats Högberg.