Samlingsplats #skolahemma

Text: Annsofie Engborg

[2020:04, 2020-04-15] Tisdag 17 mars 2020 gick regeringen ut med att vuxenutbildningen, och därmed sfi-undervisningen, skulle ställa om till distans. Samtidigt skapade statligt ägda RISE webbsidan skolahemma.se. Här finns samlad information om distansundervisning.

På bara några dagar skapades webbsidan och hashtaggen #skolahemma, en samlingsplats för distansundervisning inom vuxenutbildningen. Måndag 16 mars 2020, dagen innan regeringens beslut offentliggjordes, gick statligt ägda RISE ut med informationen om att ett samarbete sjösatts till följd av det nya coronavirusets spridning. RISE sammanställer stöd till skolor om distansundervisning i samarbete med Skolverket, SKR, UR och Swedish Edtech Industry.

Här finns checklistor för skolpersonal (rektor, lärare och huvudman) tillsammans med myndighetsinformation. Även checklistor och råd för oss vuxna som samtidigt har barn som studerar på distans.

Sajten skolahemma.se innehåller digitalt material, bland annat från UR, och pedagogiskt stöd för att kunna bedriva distansundervisning

Under hashtaggen #skolahemma hoppas RISE nå så många lärare som möjligt.

Om RISE

RISE, Research Insitutes of Sweden, är Sveriges forskningsinstitut och innvationspartner

skolahemma.se

Fyll i dina kontaktuppgifter och ta del av våra bästa skrivtips månad för månad.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.