Sfi-lärartidningen fyller 2 år

Vi vill göra tidningen ännu bättre

Text: Annsofie Engborg. Foto: Fotograf Mats Högberg

[2020:09, 2020-09-15] Så är hösten här igen. Sfi-lärartidningen fyller 2 år i oktober 2020. Under dessa år har det hunnit skapas en hel del temanummer om sfi – sång, praktik, läsning, studieväg 1, film, kommunikation och mycket mycket annat.

Ambitionen sedan starten av tidningen var att vi på redaktionen vill ge dig en tidning som ska vara ”din pålästa kollega”. Genom åtta sidor pdf vill vi visa dig vad forskningen säger om temat, intervjua experter, besöka och beskriva hur andra sfi-skolor arbetar och ge dig tips på läsvärda böcker inom samma tema.

Under dessa månader har vi medvetet försökt röra oss i olika delar av landet och besöka både mindre och större skolor. Vi försöker även hitta en balans mellan sfi-skolor inom kommunal regi såväl som andra utbildningsanordnare.

Vi på redaktionen är alltjämt nyfikna på er läsare. Varje vecka är det några som hör av sig och berättar om teman de önskar eller bjuder in oss till skolan för att skriva ett reportage. Fortsätt gärna höra av er. Det är för er den här tidningen finns.

Är du intresserad av att ingå i en referensgrupp? I så fall kommer vi ses i digitalt möte två gånger om året för att prata igenom senaste nummer och hur vi kan göra tidningen bättre. Är det något för dig? Hör av dig till oss på redaktionen: annsofie@textpalatset.se

Fyll i dina kontaktuppgifter och ta del av våra bästa skrivtips månad för månad.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.