Chefredaktören: Sfi-läraryrket

Text: Annsofie Engborg. Foto: Anna Rut Photography

[2019:04, 2019-04-15] Vad innebär det egentligen att vara sfi-lärare? Jag har läst två böcker där två lärare ger varsin bild av sin verklighet och vardag på jobbet.

Jag skulle gärna vilja skriva ”Sfi-läraryrket är inte bara en lek. Det är en dans på rosor också.” Men så är det naturligtvis inte. Precis som många yrken finns det inom sfi utmaningar och dagliga slitningar i sfi-lärares yrkesvardag inne i och utanför klassrummet.

Ändå så älskar vi det vi gör. Eller hur? Att utbilda vuxna som är på väg att integreras i Sverige; att introducera dem för svenska språket, svenska samhället och svensk historia och kuriosa. Vi är alldeles ivriga att visa, berätta och förklara.

I det här numret av Sfi-lärartidningen har vi intervjuat författare till två skildringar av sfi – en bok i bloggformat och en bok i dagboksformat.

Och så har vi fått inblick i aktuell forskning och Ifous pågående program där de arbetar systematiskt med att forskningsnära dela med sig av erfarenheter och kunskaper, lärare och forskare emellan.

Trevlig läsning!

Fyll i dina kontaktuppgifter och ta del av våra bästa skrivtips månad för månad.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.