Ivana Eklund tipsar

Ska vi sjunga?

Text: Ivana Eklund

[2019:05, 2019-05-15] Jag ser inte mig själv som en musikalisk person, men gillar musik gör jag absolut. Som de flesta.

När det gäller att i grupp nynna med i trallvänliga låtar med enkel och tydlig text, är min inställning att bara det känns bra för de inblandade, kan det bli riktigt roligt med allsångsliknande inslag i klassrummet. Jag minns särskilt väl en A-grupp. De älskade att sjunga! Varje fredag under flera veckors tid presenterade jag en svensk låtvideo som jag hittade på Youtube och som var textad. Vi lyssnade på sången och vi läste texten. Vi pratade om vad orden betydde och vad låten handlade om. Till slut ställde vi oss upp och sjöng tillsammans. Veckan efter var det energigivande sångpauser varje dag. Två låtar blev stora favoriter: Snälla snälla med Caroline af Ugglas och En kväll i juni med Lasse Berghagen.

Språkundervisning? Javisst.

Förutom ett endorfinpåslag varje gång vi lyssnade på låtarna och sjöng, utvecklade eleverna sitt ordförråd, uttal och prosodi och fick smaka på svensk kultur. Det var gott så.

 

Fyll i dina kontaktuppgifter och ta del av våra bästa skrivtips månad för månad.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.