Upplysande utbud

[2018:12, 2018-12-15] Sveriges största lärarsajt för lektionsmaterial heter utbudet.se. På utbudet.se finns kostnadsfria lektionsmaterial inom olika områden, såsom yrke, teknik, EU, naturvetenskap och etik.

Allt material hos utbudet.se är information från organisationer och myndigheter. Böcker, häften, foldrar, filmer och intressanta spel distribueras till Sveriges alla skolor, högskolor och universitet. Här finns även kompletterande digitala material att ladda ner. Även dessa är kostnadsfria.

Syftet med utbudet.se är att tillhandahålla material och främja kommunikation mellan skolan och näringslivet (myndigheter och organisationer).

Gratismaterial om arbetsliv

Material som rör arbetsliv: Anställa eller anställas – ett rollspel om jobbsökande; Arbete – lättlästa texter om arbetsliv och arbetsmiljö i Sverige; Arbetslivet – Om arbetsmarknaden i Sverige och världen; Arbetsmiljö – Så funkar det; Gör dig attraktiv på arbetsmarknaden; Hur fungerar den svenska arbetsmarknaden; Starta företag; Så funkar det på jobbet; Vill du bli tandläkare? samt en rad material i serien ”Bli …”: Bli glastekniker, Bli golvläggare, Bli plåtslagare, Bli polis, Bli ventilationsmontör.

Här finns även Systembolagets sfi-material om alkohol: Så påverkas vi av alkohol(kurs B och C) och Så påverkas vi av alkohol (kurs C och D).

Text: Annsofie Engborg

Fyll i dina kontaktuppgifter och ta del av våra bästa skrivtips månad för månad.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.