Ivana Eklund tipsar

2018:10 2018-10-15 Podd, podcast, poddradio, poddsändning. Kärt barn har många namn. Och intressen.

Jag gillar poddar som sändningsform eftersom jag kan lyssna när jag vill, var jag vill och på vad jag vill. Program om litteratur, digitalisering, undervisning eller ett sommarprogram. Utbudet är oändligt. Du kanske också har några favoriter som du prenumererar på?

Jag tror att det är just tillgängligheten och möjligheten att skräddarsy sin programlista som gör poddlyssnande så populärt. I början av mitt poddlyssnarliv var det mest fråga om att ta igen ett enstaka missat avsnitt av något favoritprogram från SR men med tiden lärde jag mig att aktivt söka efter specifika poddar på nätet och i podcastappen i mobilen.Det var då ett slags genombrott skedde. Jag upptäckte nämligen att det fanns lärarpoddar.

Kompetensutvecklas med podd

Semester är min bästa tid att lyssna på kunniga, inspirerande och kloka skolmänniskor. Ny kunskap, nya insikter. Annas och Philips lärarpodcast och Didaktorn är min kompetensutvecklingsgruva.

*****************************************

Dela med dig

Sfi-lärartidningen efterlyser din favoritpodd.

Vilken podd lyssnar du till?

Skriv till redaktionen: annsofie@textpalatset.se.

Fyll i dina kontaktuppgifter och ta del av våra bästa skrivtips månad för månad.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.