Chefredaktören

Välkommen till webbinarium 21 maj

Text: Annsofie Engborg. Foto: Mats Högberg

[2021:05, 2021-05-15] Nu är det dags för våren att ta plats. I skrivande stund hälsar vi en värmande majsol välkommen. Vi på redaktionen har även en annan värmande nyhet att presentera: Fredagslunchwebbinarium med erfarenhetsutbyte. Premiär fredag 21 maj, 12.00–12.45. Du och dina kollegor är välkomna!

Vi på Sfi-lärartidningen jobbar varje månad med att skriva och söka efter intressanta händelser att skriva om och som på något sätt är intressant för dig som är sfi-lärare. Vid de senaste redaktionsmötena har vi spånat kring hur vi skulle kunna ses trots pandemitider. Det som utkristalliserade sig var ett forum där vi kan träffa er lärare och ni får samtidigt tillfälle att ses och utbyta erfarenheter med varandra.

Sagt och gjort! Nu rullar vi igång fredagswebbinarier 12.00–12.45 för dig som undervisar på sfi eller motsvarande. Webbinariet leds av mig, Annsofie Engborg, och med mig på vårt första webbinarium har jag två sfi-lärare som vill berätta om goda exempel från sin undervisning. Värd för webbinariet är Liber. Anmälan: annsofie@textpalatset.se.

I detta nummer, maj, har vi fokus på studieväg 3-elever och de elever som har akademisk bakgrund. Utöver reguljär sfi studerar vissa på universitet och vissa inom andra former som har olika typer av förkortningar – vår skribent Andreas Kjörling ger sig in i förkortningsdjungeln (Sifa- och Sfx) och försöker reda ut utbildningsmöjligheter för akademiker och andra med yrkesbakgrund som vill gå yrkesinriktad sfi.

Trevlig läsning!

 

Fyll i dina kontaktuppgifter och ta del av våra bästa skrivtips månad för månad.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.